perjantai 7. maaliskuuta 2014

I'm back...

Laskettelemaan Espanjassa, tämä oli se syy miksi tulin Espanjaan vaihtoon että pääsisin laskettelemaan. Kun ei siellä Suomessa lunta ja kylmyyttä riittänyt. Elikkä siis maanantaina lähden viikoksi koulun järjestämälle lasketteluretkelle. Mutta retkestä kerron enemmän sen jälkeen :) Paitsi että tänään koulussa opettaja kirjoitti taululle että "lumilautailijat ->muistakaa suojat", aloin siinä sitten miettimään että mitä hemmetin suojia siinä tarvitaan siis kypärän lisäksi... Siinä vaiheessa heräsi kysymys että tajusinkohan nyt ihan oikein että rullaluistelusuojat!!! Menin siinä sitten opettajan juttusille ja pyysin toistamaan asian, koska en ollut ihan varma että tajusinko oikein, mutta kyllä rullaluistelusuojat, kuten polvisuojat, käsisuojat jne. Opettaja siinä sitten kysyi että onko mulla suojia, ja vastauksenihan oli että ei me suomessa mitään suojia käytetä paitsi tietysti kypärä, mutta että rullaluistelusuojat...


Yksi asia mitä isini on jankuttanu koko tämän vaihtovuoden ajan......
           
... on siis ollut se että sun on ihan pakko mennä katsomaan futista !!! No nyt se sitten toteutui, otteluhan oli Valencia vs. Granada ja tietysti Valenciahan sen pelin vei 2-1. Musta tuntuu että enemmän seurasin sitä katsomon toimintaa kun niitä pelaajia hahahaha. Oli kylllä sellanen elämys että, jos jollain on mahdollisuus mennä katsomaan espanjassa futista niin kannattaa.
Tällä hetkellä täällä Valenciassa on alkamassa Fallas-juhlat, Las Fallas on Espanjan Valencian kaupungissa maaliskuun puolivälissä järjestettävä karnevaali. Puusta ja vahamassasta valmistetut patsaat sytytetään tuleen juhlan viimeisenä yönä, San Josén päivänä 19. maaliskuuta. Patsaiden polttaminen sai alkunsa 1700-luvulla, kun puusepät keräsivät pajoihinsa kertyneen ylimääräisen romun kaduille poltettavaksi. Polttamiseen yhdistettiin vuosien saatossa taiteellista näkökulmaa ja yhteiskunnallista satiiria. Juhlan aikana kaupungin kaduille tuodaan taidokkaasti työstettyjä patsaita, jotka viestittivät yhteiskunnallista tyytymättömyyttä. Karnevaalin nimi tulee espanjan kielen sanasta falla, puute. Raketteja paukutellaan koko ajan ja keskustassa järjestetään joka päivä la mascleta eli sellanen alue missä on sellasia papatteja mutta potenssiin tuhat ja ääni on kauhean kova. En ole itse vielä nähnyt, mutta huoomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan. Seuraavalla kerralla kerron sitten enemmän.

- Ansku, muchos besos











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti